APC is proud partner of HyCare

Als APC zijn wij een trotse partner van de HyCare methode voor zowel varkens, pluimvee als rundvee. Hoewel HyCare voor elke diergroep een iets andere invulling heeft komt de basis overeen. HyCare staat voor gezondere dieren door simpele hygiënemaatregelen die in iedere stal toe te passen zijn. Daar waar bij varkens en pluimvee wordt gestreefd naar gezondere dieren zonder antibiotica, is het doel bij rundvee een langere levensduur van koeien.

De HyCare-methode is een totaalaanpak op het gebied van hygiëne die bestaat uit de volgende stappen:

1. Drinkwater
Doel: Altijd voldoende, schoon, gezond en betrouwbaar drinkwater.

2. Reiniging en ontsmetting
Doel: elke nieuwe ronde opstarten met een zo laag mogelijke kiemdruk.

3. Ongedierte bestrijden
Doel: Het op een verantwoorde manier voorkomen van kruisbesmetting door plaagdieren. APC streeft naar biologische bestrijding van vliegen, muizen, ratten en ander ongedierte in de verblijven met dieren.

4. Porievrije oppervlakken
Doel: geen risico op ophoping van kiemen en vocht in de vloeren of wanden waar dieren contact mee hebben.

Bij pluimvee wordt de methode aangevuld met een peiler voor Ei-hygiëne en Management. Rundvee voegt er juist een stukje verzorging aan toe op het gebied van de transitie en klauwgezondheid.

Heeft u vragen?

Laat APC u terugbellen.

Ongediertebestrijding en HyCare

Een structurele bestrijding van plaagdieren is noodzakelijk om kruisbesmetting van dier tot dier of van stal tot stal te voorkomen. Je kunt alles nog zo goed op orde hebben, als ongewenste bezoekers alle looplijnen doorkruisen doe je het alsnog voor niets. Onze focus ligt hierbij op een structurele aanpak tegen vliegen en knaagdieren, maar ook andere plaagdieren worden in onze totaalaanpak meegenomen. Afhankelijk van de omvang van de plaag wordt er een passende methode geselecteerd, maar het doel is een zo verantwoord mogelijke manier van bestrijding. Het kan dus zijn dat wij starten met chemische bestrijding om de omvang van de plaag snel te verminderen. Uiteindelijk zullen wij, in overleg, kijken naar meer verantwoorde oplossingen. Want bij APC geloven wij dat biologische bestrijding werkt.

Total Care

Het Total Care pakket van APC ontzorgt een veehouder van A tot Z in zijn ongediertebestrijding. Dat begint met een eerste inspectie op het bedrijf, gevolgd door een diepgaand onderzoek naar de huidige situatie, looplijnen, etc. Vervolgens maken wij een plan op maat waar dan ook een vaste prijs per jaar uit komt. Wij streven naar snel resultaat en werken met een systematische opvolging. Onze bezoeken en bevindingen zijn ten alle tijden te volgen middels onze online rapportage. Total Care staat dus voor totaal ontzorging en sluit perfect aan op de HyCare methode. Less care, HyCare!

Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?

Maak nu een afspraak en ontvang een GRATIS no fly zone plantje

No fly zone