BIOLOGISCHE VLIEGENBESTRIJDING

VOOR DE AGRISECTOR

Het biologisch bestrijden van vliegen is niet alleen bijzonder effectief maar draagt ook bij aan een beter milieu.

Biologische vliegenbestrijding: een verantwoorde keuze

Biologische vliegenbestrijding wordt steeds vaker verkozen door agrarische bedrijven in Nederland. Waarom? Simpel. Het biologisch bestrijden van vliegen is niet alleen bijzonder effectief maar draagt ook bij aan een beter milieu. Bovendien is het gebruik van biologische bestrijdingsproducten volstrekt risicoloos voor zowel mens als dier. APC helpt u graag deze natuurlijke methodiek in te zetten.

Heeft u vragen?

Laat APC u terugbellen of mailenDe voordelen van biologische vliegenbestrijding

APC maakt voor u een vliegenbestrijdingsplan op maat zonder daarbij gebruik te maken van chemicaliën. Zo zetten we onder meer roofvliegen en sluipwespen in. Deze worden door ons volgens een overeengekomen schema aan u toegezonden. Het is afhankelijk van het soort bedrijf en de grootte welke natuurlijke vijand van de vlieg we bij u zullen inzetten.

Preventie en bestrijding met roofvliegen

Bij de natuurlijke preventie- en bestrijdingsmethodiek door middel van roofvliegen, staat de Ophyra Aenescens centraal. Ook wel bekend als de drijfmestvlieg. Deze roofvliegen worden gekweekt in een laboratorium. Dit wordt gedaan zodat dit systeem gegarandeerd vrij van allen ziekten is. Ook betekent dit dat bestrijding met deze roofvliegen zonder enig risico voor mens en dier gebruikt kan worden.

Hoe werkt dat in de praktijk?

Laten we de varkenshouderij als voorbeeld nemen. Bij biologische vliegenbestrijding door middel van roofvliegen worden hier dozen in afdelingen met drijfmestkelders opgehangen. In deze dozen bevinden zich de roofvliegpoppen. Na enige tijd verlaten deze roofvliegen de dozen en gaan ze zich nestelen in de drijfmestkelder. Dit heeft ermee te maken dat roofvliegen lichtschuw zijn. Eenmaal in de drijfmestkelder, zullen roofvlieglarven uit de in de mest gelegde eieren komen. Als deze larven op een gegeven moment sterk genoeg zijn, zuigen zij de larven van de huisvliegen leeg.

De voordelen van

Biologisch bestrijden

100% natuurlijk
Veilig voor mens, dier en milieu
Geen giftige stoffen
Duurzaam
Geen resistentie opbouw
Eenvoudig in gebruik
Gegarandeerd resultaat
Gemakkelijk toepasbaar

Biologische bestrijdingswijze

Ook maken wij gebruik van biologische middelen. Dit houdt in dat we vliegende en kruipende insecten op natuurlijke wijze effectief bestrijden, zonder het gebruik van giftige bestanddelen. Maakt u zich hierbij geen zorgen over de effectiviteit: deze is geheel dezelfde. Bovendien zijn onze biologische middelen veilig voor mens en dier.

Biologische vliegenbestrijding

Meerdere behandelingen per jaar

Om een zo gezond mogelijke populatie van roofvliegen op te bouwen en in stand te houden, is het belangrijk deze behandeling met dozen meerdere keren per jaar te herhalen. Dit betreft dan de natuurlijke preventie- en bestrijdingsmethodiek met roofvliegen bij varkenshouderijen. Heeft u echter een rundveehouderij, dan worden de roofvliegpoppen rechtstreeks uitgestrooid op en over de mest. Welk type bedrijf u ook heeft: de overlast zal ofwel voorkomen worden, dan wel snel tot het verleden behoren.

De inzet van sluipwespen

Ook het inzetten van sluipwespen bij biologische vliegenbestrijding vindt bij ons plaats zonder chemicaliën. De sluipwespen worden door middel van Mucidifurax spp op droge- of stromestsystemen aangebracht. Om u een idee te geven, een enkele verpakking met sluipwesppoppen kan circa 15.000 nakomelingen voortbrengen. Uit iedere sluipwesppop komen ongeveer 6 tot 10 sluipwespen. Deze ontwikkelen zich op hun beurt uit de poppen en gaan na een paar dagen op jacht naar de poppen van huisvliegen. Hierin leggen ze vervolgens hun eitjes. De sluipwesplarven vullen zich daarna met de inhoud van de poppen van de vliegen. Zo wordt voorkomen dat nieuwe vliegen zich ontwikkelen en heeft u in no time geen vliegenoverlast meer. 

Keurmerken

1 OPSTELLEN

Persoonlijk bestrijdingsplan

2 OPVOLGEN

van bestrijdingsplan

3 CONTROLEREN

registreren en bijsturen

Vliegenbestrijding

Vliegenbestrijding

Een doeltreffende aanpak voor het bestrijden en voorkomen van vliegen in en rond stallen met vee.
Knaagdierbestrijding

Knaagdierbestrijding

Een profesionele en verantwoorden totaalaanpak voor ratten en muizen op en rond een agrarisch bedrijf.
Biologisch beheersing

Biologisch beheersing

Een agrarisch bedrijf vrij houden van knaagdieren en vliegen zonder het gebruik van biocide. Het kan!
Bloedluis controle

Bloedluis controle

Meerdere 100% biologische bestrijdingsmethoden voor het bestrijden van bloedluizen in pluimveestallen.

Ons plan van aanpak

Met een goed bestrijdingsplan kan overlast door ongedierte voorkomen worden.

Bij APC draait het allemaal om het ontzorgen van de agrariër. Daarom voeren onze ervaren bestrijdingstechnici het volledige traject uit en houden hierover de regie. Alleen zo kunnen wij effectief het ongedierte bestrijden en onze klanten volledige garantie bieden. Hier is uiteraard veel discipline voor nodig evenals een brede kennis van de agrarische sector en de wetgeving. Ditzelfde geldt voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van ongediertebestrijding. Op deze manier dragen we samen met onze klanten bij aan een voedselproductie die verantwoord is.

Arrow Biologische vliegenbestrijding

Gratis eerste bedrijfsbezoek

Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Maak nu een afspraak en ontvang een GRATIS no fly zone plantje


Lees ons privacybeleid