MADENBESTRIJDING
VOOR DE AGRISECTOR

Met de MADO-Service van APC wordt vliegenoverlast bij de bron aangepakt. Daardoor is deze dienst de ideale oplossing bij zowel preventieve vliegenbestrijding als bij aanwezige overlast.

Onze madenbestrijding biedt u het beste resultaat

De reden waarom madenbestrijding zo belangrijk is, heeft alles te maken met preventief handelen bij vliegen om veel overlast te voorkomen. Vliegen hebben dan ook de eigenschap zich razendsnel te vermeerderen. Voordat u er erg in heeft ontstaat er een vliegenplaag van omvangrijke proporties. Zo kunnen 2 vliegen binnen een maand 200 vliegen worden, oftewel 1 miljoen vliegen binnen 4 maanden. Dat wilt u natuurlijk voorkomen. APC helpt u hier graag bij.

Effectieve madenbestrijding

Doorgaans laat de bestrijding van maden en vliegen bij agrarische bedrijven veel te wensen over. Dit komt niet in de laatste plaats doordat preventieve vliegenbestrijding een zeer tijdrovende klus is. Omdat juist het bestrijden van maden het beste resultaat heeft, biedt APC u daarom de ideale oplossing. Wij verzorgen voor u het complete proces van preventieve bestrijding zodat u zich zorgeloos op uw bedrijfsactiviteiten kunt blijven richten. Een fijne gedachte nietwaar?

Bestrijdingsplan op maat

U kunt bij ons kiezen uit twee verschillende vliegenbestrijdingsplannen die op maat voor u worden samengesteld:

  • Biologisch
    Enerzijds kunt u kiezen voor een biologisch bestrijdingsplan waarbij wij de natuurlijke vijanden van vliegen inzetten om overlast te voorkomen of te elimineren. Afhankelijk van uw bedrijfsvorm en de grootte van uw bedrijf plaatsen wij dan 5 of 6 keer per jaar roofvliegen of sluipwespen in uw stal.
  • Chemisch
    Daarnaast kunt u kiezen voor een chemisch vliegenbestrijdingsplan met onze MADO-Service. Dit houdt in dat wij uw mest een paar keer per jaar behandelen met deze effectieve bestrijdingsservice.

Bij beide bestrijdingsplannen overleggen we tijdens de periodieke controles met u of alles naar wens verloopt.

Biologische bestrijdingswijze

Ook maken wij gebruik van biologische middelen. Dit houdt in dat we vliegende en kruipende insecten op natuurlijke wijze effectief bestrijden, zonder het gebruik van giftige bestanddelen. Maakt u zich hierbij geen zorgen over de effectiviteit: deze is geheel dezelfde. Bovendien zijn onze biologische middelen veilig voor mens en dier.

Smiley face

Bestrijding van maden met de Ophyra Aenescens

Bij APC maken we bij madenbestrijding onder meer gebruik van het natuurlijke bestrijdingsmiddel MS Killerfly. Dit middel bevat de poppen van de Ophyra Aenescens, een speciale roofvlieg. Deze roofvliegen worden in een laboratorium gekweekt zodat we u kunnen garanderen dat MS Killerfly vrij is van alle ziekten. Dit betekent dat dit natuurlijke bestrijdingsmiddel risicoloos kan worden ingezet.

In de praktijk

Hoe werkt dit nu precies? APC hangt dozen op waarin de poppen van de roofvliegen zich bevinden. Dit doen wij in de gedeeltes met drijfmestkelders. De roofvliegen zullen daarna de dozen verlaten en zich in de drijfmestkelder nestelen. Dit doen ze, omdat ze lichtschuw zijn. Na een korte periode zullen de larven uit de in de mest gelegde eieren komen. Zodra deze roofvlieglarven sterk genoeg zijn, zuigen zij de larven van de huisvliegen leeg. Om het maximale effect te sorteren en een gezonde populatie roofvliegen op te bouwen, wordt deze behandeling meerdere keren per jaar herhaald.

MADO-Service

De chemische methode die we bij madenbestrijding hanteren, is onze MADO-Service. Hierbij pakken we de vliegenoverlast bij de bron aan. Daardoor is de MADO-Service bewezen effectief wanneer er al vliegenoverlast aanwezig is, maar ook om deze overlast te voorkomen. Door de expertise van APC bent u verzekerd van een doelmatige en deskundige aanpak. Dit voorkomt dat u problemen krijgt door vliegenoverlast en dit bespaart u bovendien ook nog eens veel tijd en geld.

Ons plan van aanpak

Met een goed bestrijdingsplan kan overlast door ongedierte voorkomen worden.

Bij APC draait het allemaal om het ontzorgen van de agrariër. Daarom voeren onze ervaren bestrijdingstechnici het volledige traject uit en houden hierover de regie. Alleen zo kunnen wij effectief het ongedierte bestrijden en onze klanten volledige garantie bieden. Hier is uiteraard veel discipline voor nodig evenals een brede kennis van de agrarische sector en de wetgeving. Ditzelfde geldt voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van ongediertebestrijding. Op deze manier dragen we samen met onze klanten bij aan een voedselproductie die verantwoord is.

1 OPSTELLEN

Persoonlijk bestrijdingsplan

2 OPVOLGEN

van bestrijdingsplan

3 CONTROLEREN

registreren en bijsturen

Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?

Maak nu een afspraak en ontvang een GRATIS no fly zone plantje

No Fly Zone