VEILIGE ONGEDIERTEBEHEERSING
VOOR UW PLUIMVEEBEDRIJF

Ongediertepreventie in de agrarische sector is waar APC gespecialiseerd in is. Dit betekent dat we u meer dan 20 jaar ervaring bieden en veelzijdige expertise.

Ongediertebeheersing voor uw pluimveebedrijf

Ongediertebeheersing in de pluimveehouderij richt zich veelal op de aanpak van vliegen, bloedluizen en knaagdieren. Dit ongedierte kan uw pluimvee immers stress en ziektes toebrengen. Bij APC weten we daar alles van. Wij hebben een brede en jarenlange ervaring binnen de agrarische sector en kennen de gevaren die het contact tussen uw pluimvee en ongedierte met zich meebrengt. De beheersing van ongedierte doen we op natuurlijke wijze, dus zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Dit betekent dat onze methoden veilig zijn voor uw vee, uw medewerkers en voor u zelf.

Heeft u vragen?

Laat APC u terugbellen of mailenOngediertebeheersing in de pluimveehouderij
duurzaam en effectief

APC maakt gebruik van veilige, niet chemische, methoden om ongedierte tegen te gaan. Zo hebben we professionele lokdozen en vliegenvangers, maar ook uiterst geavanceerde natuurlijke bestrijdingsmethoden. Denk hierbij aan de inzet van roofmijten die bloedluizen (de nachtmerrie van elke pluimveehouder) wel rauw lusten. Daarnaast beschikken we over een speciaal in het laboratorium ontwikkelde roofvliegsoort die in uw stal vliegenlarven opspoort en opeet.

Total Care:

Vliegenbestrijding
MADO-Service
Knaagdierbestrijding
Gecertificeerd bestrijdingstechnici
Aanpak volledig op maat
Reductie in biocide

1 OPSTELLEN

Persoonlijk bestrijdingsplan

2 OPVOLGEN

van bestrijdingsplan

3 CONTROLEREN

registreren en bijsturen

Pluimveehouders kippen

Veel voorkomende plaagdieren op de veehouderij

Knaagdieren

Knaagdieren, zoals ratten en muizen, hebben het vaak op het voedsel van uw pluimvee voorzien. Niet zelden proberen ze ook de eieren op te eten en beschadigen zij uw wanden en elektrische bekabeling. Bij APC helpen wij u met het opstellen van een bestrijdingsplan en zoeken we ook uit waar en hoe de ratten of muizen uw stallen weten binnen te dringen. Het dichten van kieren en gaten is namelijk van cruciaal belang. Het ongedierte dat al een weg naar binnen heeft gevonden, bestrijden we met moderne producten, zoals onze lokdozen die over een speciaal anker beschikken zodat ze niet omwaaien bij slecht weer.

Bloedluizen

Gaat het om ongediertebeheersing in de pluimveehouderij, dan gaat het vaak over de bloedluis. Dit kleine diertje drinkt het bloed van uw pluimvee en zorgt daardoor voor stress, bloedarmoede, pikkerij, verminderde weerstand en zelfs sterfte. Hierdoor gaat het dierenwelzijn voor uw pluimvee sterk achteruit. APC beschikt over een geavanceerde, niet-chemische oplossing. Dit doen we door de inzet van Bio Enemies® een roofmijtsoort die vrijwel onmiddellijk korte metten maakt met de bloedluizen in uw stal. Niet alleen is Bio Enemies® bijzonder effectief, ongevoelig voor temperatuurschommelingen of wisselingen in de luchtvochtigheid, het is ook nog eens een wetenschappelijk bewezen veilige methode, die zowel voor mens als dier geen gevaar oplevert. Daar komt nog bij dat het een bij uitstek natuurlijke bestrijdingsmethode is waarbij de voedselveiligheid van uw product gegarandeerd is.

Vliegen

Ook vliegen zijn een grote veroorzaker van schade in de pluimveehouderij. Vliegen kunnen ziektes overbrengen, onrust en stress veroorzaken voor uw dieren en ook u en uw medewerkers behoorlijk in de weg zitten. Tegen vliegen bieden wij dan ook enkele effectieve bestrijdingsvormen. Speciale TerrAppi® roofmijten zijn bijzonder effectief tegen eitjes en jonge larven. Predal® aaltjes die roven op insecteneitjes zijn zeer effectief in het beheersen van overlast. De effecten zijn vrijwel direct merkbaar. Voor het aanpakken van de wat grotere vliegenlarven zetten we speciaal in het laboratorium ontworpen Ophyra Aenescens roofvliegen in. 

Kevers

Ook kevers kunnen overlast veroorzaken. Een veel voorkomende soort in de veehouderij is de piepschuimkever, ook wel de tempexkever genoemd. Deze kever wordt regelmatig aangetroffen in isolatieplaten van schuimplastic in pluimveestallen. De larven en kevers voeden zich met schimmels die op stalmest rijkelijk aanwezig zijn. Om zich te verpoppen gaan de kevers gaan na enige tijd op zoek naar droge en warme plaatsen. Daarbij boren ze zich vaak in schuimplasticplaten, die hierdoor zeer enerstig kunnen worden beschadidgd. Ook andere isolatiematerialen kunnen worden aangetast.  Onze professionale plaagdierbeheersers kunnen met Predal® aaltjes de overlast zeer efficient aanpakken. 

Ons plan van aanpak

Ervaring en bewezen effectiviteit

APC kent de agrarische sector goed en kan bogen op een jarenlange ervaring. Wij werken met een team van bestrijdingsspecialisten die tijdens een bedrijfsbezoek ter plaatse met u de beste bestrijdingsmethoden kunnen bespreken. Zij kunnen u veel werk uit handen nemen door een bestrijdingsplan op te stellen en vervolgens helemaal voor u uit te voeren.

Arrow

Gratis eerste bedrijfsbezoek

Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Maak nu een afspraak en ontvang een GRATIS no fly zone plantje


Lees ons privacybeleid