Vliegenbestrijding in de agrarische sector

Het vliegenseizoen is weer begonnen

Vliegenbestrijding van APC

Zodra de temperaturen boven de 10 graden komen, krijgen we in de veehouderijsector last van vliegen. Zie je vandaag 2 vliegen in de stal, binnen 4 weken zijn dat er 1.000.000 zijn. Vliegen planten zich in een razend tempo voort.  Bij een gunstige temperatuur legt een volwassen vlieg 1000 eitjes en breng 15 tot 20 generaties voor in een seizoen. De levenscyclus bedraagt ongeveer 14 dagen van eitje tot volwassen vlieg.

Vliegen zorgen voor irritatie en stress bij uw vee en geeft het een gevoel van ontbrekende hygiëne. Uit onderzoek is gebleken dat vliegen gemiddeld meer dan 300 verschillende ziekteverwekkers met zich mee kunnen dragen. Dit zorgt voor een overdracht van ziektes als salmonella, cholera, dysenterie, PIA, Rota- en PED-virussen wat leidt tot een verminderde productie van uw vee.

vliegenbestrijding

Voorkom financiële schade met preventieve vliegenbestrijding.

Vliegenbestrijding – onze producten

Onze Organic Fly Control producten pakken ieder op een eigen manier een levensstadia van de vlieg aan. Op deze manier krijgen eitjes, maden en poppen geen kans zich te ontwikkelen tot vlieg. 

Het opstarten van biologische vliegenbeheersing is enkel mogelijk zodra de vliegenpopulatie op het bedrijf onder controle is. Met PREDAL-Control wordt er met een speciale pomp een grote hoeveelheid microscopische kleine aaltjes p een vrachtwagen in de mestkelders verspreid. Op deze manier kunnen we op een doelmatige en verantwoorde wijze maden bestrijden. Zodra de overlast beheersbaar is, stappen we over naar het biologische Organic Fly Control.

vliegenbestrijding-organicflycontrol
vliegenbestrijding-organicflycontrol

Vliegenbestrijding – onze producten

Onze Organic Fly Control producten pakken ieder op een eigen manier een levensstadia van de vlieg aan. Op deze manier krijgen eitjes, maden en poppen geen kans zich te ontwikkelen tot vlieg. 

Het opstarten van biologische vliegenbeheersing is enkel mogelijk zodra de vliegenpopulatie op het bedrijf onder controle is. Met PREDAL-Control wordt er met een speciale pomp een grote hoeveelheid microscopische kleine aaltjes p een vrachtwagen in de mestkelders verspreid. Op deze manier kunnen we op een doelmatige en verantwoorde wijze maden bestrijden. Zodra de overlast beheersbaar is, stappen we over naar het biologische Organic Fly Control

Vliegenbestrijding – wat zijn de kosten?

Om u een prijs voor het bestrijden van ongedierte te kunnen geven, is het noodzakelijk dat onze ongedierte-expert een compleet beeld heeft van de grootte van de plaag en het type ongedierte waar u mee kampt. Tijdens het opstellen van het bestrijdingsplan wordt er een inspectie uitgevoerd. Op deze manier kan onze ongedierte-expert u een passende offerte aanbieden voor het bestrijden van ongedierte op uw bedrijf.

Het vliegenseizoen is weer begonnen 🪰🪰

“Ons bedrijf de Heerenhoeve gevestigd in Oostburg start met Agro Pest Control om schadelijke dieren rondom het bedrijf te bestrijden zonder schade toe te brengen aan ons vee, het personeel en andere dieren zoals vogels en insecten.”

Mariëlle en John Vesseur

Melkveehouders, Melkveebedrijf De Heerenhoeve

“Wij gaan starten met het nieuwe APC beheersingsplan omdat het mooi past in onze biologische bedrijfsvoering waarin geen biocide thuis horen. Wij werken nu al een aantal jaren naar tevredenheid met de biologische bestrijding via APC.”

Gerard, Ans en Lisa Reimert

Melkgeit houders, Biologisch melkgeitenbedrijf Reimert

“Voor het IKB moeten er tegenwoordig hele plannen geschreven worden, vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een bedrijf om mij hierin te ondersteunen. En met de veranderingen van de wetgeving in 2023 is APC een geschikte partner.”

Christian van Bommel

Pluimveehouder, Eigenaar Oma’s Kip - Scharrel vleeskuiken bedrijf

Bekend van….

Onze bestrijdingsdiensten

Ratten en muizen

Vliegen

Bloedluizen