ORGANIC FLY CONTROL

Biologische vliegen beheersing

Biologische vliegenbestrijding, oftewel Organic Fly Control, vraagt om een preventieve en gestructureerde aanpak, wij noemen het daarom liever vliegen beheersing. Zoals u wellicht weet vormen volwassen vliegen slechts 15% van de totale vliegen populatie. De overige 85% bevindt zich als eitje, made of pop in bijvoorbeeld de mestput of voerresten. Daarom is het van groot belang tijdig te beginnen met een vliegenbeheersingsplan, onze doelstelling is het voorkomen van overlast. Onze Organic Fly Control producten pakken ieder op een eigen manier een levensstadia van de vlieg aan. Op deze manier krijgen eitjes, maden en poppen geen kans zich te ontwikkelen tot vlieg.

Heeft u vragen?

Laat APC u terugbellen of mailenDe verschillende levensstadia van een vlieg

Eitjes van de vlieg Organic Fly control

Eitjes van de vlieg

Maden

Maden

Maden en motmuggen Organic Fly control

Maden en motmuggen

Vliegenpoppen

Vliegenpoppen

1. Eitjes van de vlieg: Organic Fly Control – Pred Mite

De eitjes van de vlieg worden op warme, vochtige en voedselrijke plaatsen (zoals mest en voerresten) gelegd. Slechts enkele uren later komen er al kleine witte maden uit. Door het regelmatig uitzetten van roofmijten worden de vliegeneieren en jonge larven van vliegen op een natuurlijke manier onder controle gehouden. Roofmijten functioneren perfect in zowel droge als vochtige mest en daar waar stro wordt gebruikt.

2a. Maden: Organic Fly Control – Pred fly

De made (of larve) van een vlieg verliest 2 keer haar huid. Na 3 á 4 dagen kunnen maden volledig volgroeid zijn. Dit stadium van de vlieg pakken wij aan door het regelmatig uitzetten van kokers met poppen van speciale roofvliegen. De koker waarin de poppen zich bevinden, wordt opgehangen of uitgezet in een open stal of in afdelingen met drijfmestkelders. De roofvliegen verlaten de koker en zullen zich nestelen in de drijfmestkelder; de roofvlieg is namelijk lichtschuw. Na enige tijd zal de larve uit het in de mest gelegde ei komen. Wanneer de larve sterk genoeg is, zuigt zij de larven van de kamervlieg leeg.

2b. Maden en motmuggen: Organic Fly Control – Predal

Organic Moth Control Predal bevat aaltjes die parasiteren op larven van insecten, zelfs die van motmuggen die niet gevoelig zijn voor madendood. Een voordeel bij het gebruik van Organic Moth Control Predal is dat er geen biociden in de mestput komen.

3. Vliegenpop – Vliegenpoppen: Organic Fly Control – Wasp

Organic Fly Control – Wasp In het derde levensstadium van de vlieg verandert de made in een bruine, cilindervormige pop. Hierin ontwikkelt de volwassen vlieg zich. De vlieg kan op zijn vroegst 7 dagen nadat het eitje is gelegd uitkomen. De Organic Fly Control Wasp (sluipwespen) worden uitgestrooid in de stal. Zodra de wespen zich uit de poppen ontwikkelen gaan ze op jacht naar vliegenpoppen om daar hun eitjes in leggen. De larven van de sluipwespen vullen zich vervolgens met de inhoud van de vliegenpop. Op deze manier wordt de ontwikkeling van nieuwe vliegen voorkomen. Uit elke pop komen zes tot tien sluipwespen. De inhoud van deze verpakking kan circa 15.000 nakomelingen (sluipwespen) voortbrengen.

Organic PRED Organic Fly control

De voordelen van

Agro Pest Control

100% biologisch
Een veilige en effectieve oplossing
Geen gevaar voor de gezondheid van mens en dier
Geen resistentie
Eenvoudig in gebruik
Gegarandeerd resultaat

Lifecycle Organic Fly control

Volwassen vlieg

De bestrijding en beheersing van de volwassen vlieg wordt aangepakt door het plaatsen van vliegenlampen en biologische vliegenvangers. Ook de aanwezigheid van zwaluwen op uw bedrijf zullen de hoeveelheid volwassen vliegen beperken. De volwassen vlieg (de vlieg die wij zien vliegen) is slechts 15% van de totale populatie. 85% bevindt zich nog als eitje, made of pop in bijvoorbeeld de mestput.

Bekijk hoe u onze Organic Fly Control kunt toepassen

play

Hoe zet ik sluipwespen uit in een potstal

play

Hoe zet ik roofmijten uit in een potstal

play

Hoe zet ik roofvliegen uit in een varkensstal

play

Hoe zet ik roofvliegen uit in een melkveestal?

APC biedt extra service bij grote overlast

Het opstarten van biologische vliegenbeheersing is enkel mogelijk zodra de vliegenpopulatie op het bedrijf onder controle is. Is er een vliegenprobleem van een groter formaat? APC levert twee diensten om deze problemen aan te pakken:

PREDAL-Control

Een grote hoeveelheid microscopische kleine aaltjes worden met een speciale pomp op een vrachtwagen in de mest verspreid. Op deze manier kunnen we op een doelmatige en verantwoorde wijze maden bestrijden. Zodra de overlast beheersbaar is, stappen we over naar het biologische programma van APC.

MADO-Control

Met MADO-Control zijn wij in staat snel en altijd madendood aan te brengen in uw mest. Door de vakkundige aanpak van onze specialisten bespaart u tijd en bent u verzekerd van een goed resultaat.

Meer weten over Organic Fly control?

Voor meer informatie over Organic Fly control kunt u contact opnemen met ons. Wij kijken samen met u naar een plan voor uw veehouderij.

Arrow Organic Fly control

Gratis eerste bedrijfsbezoek

Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Maak nu een afspraak en ontvang een GRATIS no fly zone plantje


Lees ons privacybeleid

APC Brochure Organic Fly control