ROOFMIJTEN

Roofmijten voor het bestrijden van eitjes en larven

Vliegenoverlast is een veelvoorkomend probleem in de agrarische sector. Naast het feit dat vliegen erg vervelend zijn, kan een vliegenplaag ook nog eens gezondheidsrisico’s veroorzaken bij uw dieren. Vliegen kunnen namelijk virussen, parasieten en bacteriën verspreiden en dit kan erg gevaarlijk zijn voor uw dieren, uzelf, maar ook uw medewerkers, klanten en omgeving. Het is daarom belangrijk om vliegenoverlast serieus te nemen en tijdig aan te pakken. APC helpt u hier graag bij.

Roofmijten tegen vliegenoverlast

In de agrarische sector komen vliegen vaak voor en veroorzaken ze veel overlast bij de dieren. Uiteindelijk heeft dit ook negatieve gevolgen voor de boer. Als gevolg van vliegenoverlast kunnen uw dieren onrust en stress ervaren, waardoor voerconversie kan dalen en productieverlies zal toenemen. Verder verspreiden vliegen ook allerlei vervelende ziektes zoals salmonella, cholera, dysenterie, PIA, zomerwrang, mastitis, streptokokken en veel meer. Ook bevuilen vliegen de producten en materialen, wat grote financiële gevolgen kan hebben. Hier zit u natuurlijk niet op de wachten en daarom is het van groot belang om vliegenoverlast tijdig en effectief aan te pakken.

Heeft u vragen?

Laat APC u terugbellen of mailenVliegenbestrijding

Vliegenbestrijding

Een doeltreffende aanpak voor het bestrijden en voorkomen van vliegen in en rond stallen met vee.
Knaagdierbestrijding

Knaagdierbestrijding

Een profesionele en verantwoorden totaalaanpak voor ratten en muizen op en rond een agrarisch bedrijf.
Biologisch beheersing

Biologisch beheersing

Een agrarisch bedrijf vrij houden van knaagdieren en vliegen zonder het gebruik van biocide. Het kan!
Bloedluis controle

Bloedluis controle

Meerdere 100% biologische bestrijdingsmethoden voor het bestrijden van bloedluizen in pluimveestallen.

Vliegenbestrijding met roofmijten

Een van onze biologische bestrijdingsmethodieken voor het bestrijden van vliegen is het inzetten van roofmijten. De roofmijt, Macrocheles robustulus, wordt ingezet voor het eten van de eitjes van de vlieg en jonge larven. De stalvliegen leggen eitjes op warme, vochtige en voedselrijke plekken, zoals mest en in voerresten. Al binnen enkele uren komen hier al kleine witte maden uit en na een verloop van tijd worden dit vliegen.

Roofmijten functioneren perfect in droge vochtige mest en in plekken waar stro wordt gebruikt. De roofmijt van APC komt van nature voor in verschillende soorten aarde, mest en compost en leeft in de toplaag van de grond, tussen de 2 en 40 mm diep. De mijt kan 2 tot 4 weken zonder prooi overleven en heeft een levenscyclus van ongeveer 12 dagen.

Hoe de roofmijt te werk gaat

Bij vliegenbestrijding met roofmijten is het belangrijk om de inhoud van de koker met roofmijten uit te strooien op plekken waar de vliegen graag eitjes leggen. Deze plekken zijn vaak te vinden langs de muur, onder de voederbakken, onder de waterbakken en in de mest. Strooi de roofmijten niet uit op plekken waar dieren de roofmijten kunnen vertrappen. Het is aan te raden om de roofmijten om de drie meter uit te strooien. In de meeste gevallen zijn 1 tot 3 uitzettingen per seizoen al voldoende.

Voordelen van vliegenbestrijding

met roofmijten

100% biologische bestrijding
Geen gebruik van chemische middelen
Geen gebruik van giftige stoffen
Veilig voor mens en dier
Zeer effectief
Geen resistentie opbouw
Gemakkelijk toe te passen
Gegarandeerd resultaat

Roofmijten inzetten tegen bloedluis

Het inzetten van roofmijten wordt niet alleen voor het bestrijden van vliegen ingezet. Roofmijten worden namelijk ook ingezet voor bloedluisbestrijding op pluimveehouderijen. Bloedluis komt vaak voor op pluimveehouderijen en wordt over het algemeen als erg vervelend ervaren. Bloedluizen kunnen een enorme plaag veroorzaken. De beestjes planten zich heel snel voort en nemen flink bloed af van kippen en andere vogels. Dit leidt tot bloedverlies met ziekte en onrust als gevolg. Heeft u last van bloedluis bij uw dieren of wilt u dit preventief voorkomen? APC kan u daarbij helpen.

Bij APC zetten wij roofmijten in voor het biologisch bestrijden van bloedluis op pluimveehouderijen. De roofmijten worden in het hok losgelaten en gaan vervolgens op jacht naar bloedluis. U hoeft zich geen zorgen te maken over uw pluimvee, roofmijten zijn veilig voor de kippen en andere vogels. Deze biologische bestrijdingsmethodiek is volledig veilig voor mens en dier, er wordt geen gebruik gemaakt van chemische middelen en is even effectief als de reguliere bestrijdingsmethodieken.

Cyclus van een bloedluis

Eitjes van de vlieg Roofmijten

Eitjes

Maden Roofmijten

Larve

Maden en motmuggen Roofmijten

Protonymf

Vliegenpoppen Roofmijten

Deutonymf

number-5

Volwassen

Meer weten over de biologische vliegenbestrijding met roofmijten?

Bij APC maken wij zoveel mogelijk gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen. Dit geldt ook voor vliegenbestrijding. Bij biologische vliegenbestrijding maken wij gebruik van sluipwespen, roofvliegen en roofmijten om vliegenoverlast tegen te gaan. Samen met u maken wij een vliegenbestrijdingsplan op maat, zonder daarbij gebruik te maken van chemicaliën. Afhankelijk van het soort bedrijf en grootte, besluiten wij welke bestrijdingsmethode wij bij u zullen inzetten. De effectiviteit blijft overigens hetzelfde als bij de reguliere bestrijdingsmethoden. Bovendien zijn al onze biologische middelen ook veilig voor mens en dier.

Arrow

Gratis eerste bedrijfsbezoek

Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Maak nu een afspraak en ontvang een GRATIS no fly zone plantje


Lees ons privacybeleid

APC Brochure