ROOFVLIEGEN

Roofvliegen voor het bestrijden van larven

Vele veehouderijen hebben last van vliegen. Vliegen zorgen namelijk voor veel overlast bij de dieren. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor uw vee en uiteindelijk ook financiële problemen met zich meebrengen. Vliegenbestrijding is daarom een belangrijk onderdeel voor bedrijven in de agrarische sector.

Roofvliegen helpen bij vliegenoverlast

Vliegenoverlast veroorzaakt vele problemen in de agrarische sector. Ze zorgen onder andere voor onrust en stress bij de dieren. Dit heeft als gevolg dat de voerconversie daalt en productieverlies toeneemt. Daarnaast verspreiden vliegen ook allerlei ziektes zoals Salmonella, Streptokokken , Zomerwrang en Mastitis. Vliegen bevuilen ook de producten en materialen op uw boerderij, wat weer voor onnodige kosten kan zorgen. Om deze redenen is het belangrijk om vliegenoverlast tijdig aan te pakken. Wij raden te allen tijde aan om vliegen preventief te bestrijden om veel overlast te voorkomen.

Heeft u vragen?

Laat APC u terugbellen of mailenVliegenbestrijding Roofvliegen

Vliegenbestrijding

Een doeltreffende aanpak voor het bestrijden en voorkomen van vliegen in en rond stallen met vee.
Knaagdierbestrijding Roofvliegen

Knaagdierbestrijding

Een profesionele en verantwoorden totaalaanpak voor ratten en muizen op en rond een agrarisch bedrijf.
Biologisch beheersing Roofvliegen

Biologisch beheersing

Een agrarisch bedrijf vrij houden van knaagdieren en vliegen zonder het gebruik van biocide. Het kan!
Bloedluis controle Roofvliegen

Bloedluis controle

Meerdere 100% biologische bestrijdingsmethoden voor het bestrijden van bloedluizen in pluimveestallen.

Vliegenbestrijding met roofvliegen

Een van onze biologische bestrijdingmethodieken voor het bestrijden van vliegen is het inzetten van roofvliegen. Hierin staat Ophyra Aenescens, ook wel bekend als drijfmestvlieg, centraal. Om te garanderen dat dit systeem volledig vrij is van ziektes, worden de roofvliegen in laboratoria gekweekt. Hierdoor kan bestrijding met deze roofvliegen zonder enig risico voor mens en dier worden toegepast.

In de praktijk werkt het als volgt: bij biologische vliegenbestrijding met roofvliegen worden dozen in bepaalde afdelingen van uw veehouderij gezet, bijvoorbeeld in afdelingen met drijfmestkelders in de varkenshouderij. Deze dozen zijn gevuld met roofvliegenpoppen. Na enige tijd verlaten de roofvliegen de dozen en gaan ze zich nestelen in de drijfmestkelder. Eenmaal in de drijfmestkelder, zullen er roofvlieglarven uit de in de mest gelegde eieren komen. Zodra deze larven op een gegeven moment sterk genoeg zijn, zuigen zij de larven van de huisvliegen leeg. Hierdoor wordt de voltooiing van de levenscyclus van de huisvlieg op een biologische manier verbroken.

Biologische vliegenbestrijding wordt overigens niet alleen bij varkenshouderijen gedaan. Deze bestrijdingsmethode voeren wij ook uit in rundveehouderijen

Vliegenoverlast preventief voorkomen

Wij raden te allen tijde aan om vliegenoverlast tijdig aan te pakken en preventief te voorkomen. Om een zo gezond mogelijke populatie van roofvliegen op te bouwen en in stand te houden, is het van groot belang deze bestrijdingsmethode met dozen meerdere keren per jaar te herhalen. Met de biologische vliegenbestrijding van Agro Pest Control bent u volledig ontzorgd. Wij pakken vliegenoverlast effectief bij de bron aan en zorgen ervoor dat u geen vliegenoverlast meer heeft. Tevens kunnen wij, samen met u, een volledig beheersingsplan opstellen waarmee we ervoor zullen zorgen dat vliegenoverlast in de toekomst tot een minimum wordt beperkt.

Voordelen van vliegenbestrijding

met roofvliegen

100% biologische bestrijding
Geen gebruik van chemische middelen
Veilig voor mens en dier
Zeer effectief
Eenvoudig in gebruik
Geen resistentie opbouw

De verschillende levensstadia van een vlieg

Eitjes van de vlieg

Eitjes van de vlieg

Maden

Maden

Maden en motmuggen

Maden en motmuggen

Vliegenpoppen

Vliegenpoppen

Bekijk hoe u onze Organic Fly Control kunt toepassen

play

Hoe zet ik sluipwespen uit in een potstal

play

Hoe zet ik roofmijten uit in een potstal

Hoe zet ik roofvliegen uit in een varkensstal

play

Hoe zet ik roofvliegen uit in een melkveestal?

Meer weten over biologische bestrijdingswijzen met roofvliegen?

Bij Agro Pest Control maken wij zoveel mogelijk gebruik van biologische middelen. Dit houdt in dat wij vliegende en kruipende insecten op een natuurlijke wijze bestrijden, zeer effectief en zonder het gebruik van giftige bestanddelen. De effectiviteit blijft hetzelfde als bij de reguliere bestrijdingsmethoden. Bovendien zijn al onze biologische middelen ook nog eens veilig voor mens en dier.

Arrow Roofvliegen

Gratis eerste bedrijfsbezoek

Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Maak nu een afspraak en ontvang een GRATIS no fly zone plantje


Lees ons privacybeleid

APC Brochure Roofvliegen