SLUIPWESPEN

Sluipwespen inzetten voor vliegenbestrijding

Vliegenbestrijding is een cruciaal onderdeel voor bedrijven in de agrarische sector. Vliegen zorgen hier namelijk voor veel overlast in veehouderijen. De reden hiervan is de grote hoeveelheid organisch materiaal op de boerderijen en in de stallen. Mest, voerresten en stro trekken veel overlastgevende vliegen aan en deze kunnen weer voor vele problemen zorgen.

Sluipwespen tegen vliegenoverlast

In de agrarische sector zorgen vliegen voor onder andere onrust en stress bij de dieren. Hierdoor daalt de voerconversie en neemt productieverlies toe. Verder kunnen vliegen ook verschillende ziektes verspreiden zoals Salmonella, Mastitis, Streptokokken en Zomerwrang en bevuilen ze ook de producten en materialen op uw boerderij. Daarom is het erg belangrijk om vliegenoverlast tijdig aan te pakken en raden wij te allen tijde preventief vliegen te bestrijden. Hierdoor voorkomt u veel overlast.

Heeft u vragen?

Laat APC u terugbellen of mailenVliegenbestrijding

Vliegenbestrijding

Een doeltreffende aanpak voor het bestrijden en voorkomen van vliegen in en rond stallen met vee.
Knaagdierbestrijding

Knaagdierbestrijding

Een profesionele en verantwoorden totaalaanpak voor ratten en muizen op en rond een agrarisch bedrijf.
Biologisch beheersing

Biologisch beheersing

Een agrarisch bedrijf vrij houden van knaagdieren en vliegen zonder het gebruik van biocide. Het kan!
Bloedluis controle

Bloedluis controle

Meerdere 100% biologische bestrijdingsmethoden voor het bestrijden van bloedluizen in pluimveestallen.

Biologische vliegenbestrijding met sluipwespen

Bij Agro Pest Control maken wij ook gebruik van een biologische bestrijdingswijze door gebruik te maken van biologische middelen. Hiermee bestrijden wij vliegende en kruipende insecten op natuurlijke en uiterst effectieve wijze, zonder gebruik te maken van giftige middelen. De effectiviteit is geheel hetzelfde en de biologische middelen zijn ook nog eens veilig voor mens en dier.

Een van onze biologische oplossingen voor het bestrijden van vliegen is Organic Fly Control – Wasp. Hiermee pakken we de vliegenpoppen effectief aan door sluipwespen in te zetten. Sluipwespen inzetten voor vliegenbestrijding in de agrarische sector is een effectieve manier op vliegenoverlast aan te pakken. Sluipwespen zijn de natuurlijke vijand van de huisvlieg, de kleine kamervlieg en de stalvlieg. De Organic Fly Control – Wasp (sluipwespen) worden uitgestrooid in de stal en zodra de wespen zich uit de poppen ontwikkelen, gaan ze op jacht naar vliegenpoppen om daar hun eitjes in te leggen. Vervolgens vullen de larven van de sluipwespen zich met de inhoud van de vliegenpop en op deze manier wordt de ontwikkeling van nieuwe vliegen voorkomen.

Hoe werkt vliegenbestrijding met sluipwespen

Het opstarten van biologische vliegenbestrijding is enkel mogelijk wanneer de vliegenpopulatie op uw veehouderij onder controle is. Biologische vliegenbestrijding door het inzetten van sluipwespen werkt doordat de levenscyclus van de vliegen vroegtijdig wordt verbroken. Het inzetten van sluipwespen voorkomt namelijk de voltooiing van de levenscyclus van de vlieg. Het werkt namelijk zo: de eerste sluipwesp komt uit na ongeveer 4 – 10 dagen en deze is vervolgens direct geslachtsrijp. Vrijwel direct na bevruchting gaat het vrouwtje op zoek gaat naar een vliegenpop om haar eitjes in te leggen. Per keer legt de sluipwesp 3 tot 7 eitjes. Zodra deze eitjes uitkomen, voeden de larven van de sluipwesp zich met de pop van de vlieg. Een nieuwe generatie komt ongeveer 3 tot 4 weken uit na het parasiteren van de vliegenpoppen en hierna begint de cyclus weer opnieuw. Na 6 tot 8 weken is de populatie roofvliegen (sluipwespen) dusdanig groot, dat nog maar weinig vliegen het volwassen stadium halen.

Voordelen van vliegenbestrijding

met sluipwespen

100% biologische bestrijding
Geen gebruik van chemische middelen
Veilig voor mens en dier
Zeer effectief
Eenvoudig in gebruik
Geen resistentie opbouw

De verschillende levensstadia van een vlieg

Eitjes van de vlieg Sluipwespen

Eitjes van de vlieg

Maden Sluipwespen

Maden

Maden en motmuggen Sluipwespen

Maden en motmuggen

Vliegenpoppen Sluipwespen

Vliegenpoppen

Bekijk hoe u onze Organic Fly Control kunt toepassen

play

Hoe zet ik sluipwespen uit in een potstal

play

Hoe zet ik roofmijten uit in een potstal

Hoe zet ik roofvliegen uit in een varkensstal

play

Hoe zet ik roofvliegen uit in een melkveestal?

Bestrijd vliegen met sluipwespen

Heeft u vliegenoverlast op uw veehouderij? Neem dan snel contact met ons op. Het eerste bedrijfsbezoek van Agro Pest Control is altijd gratis. Tijdens deze gratis inspectie inventariseren wij uw huidige situatie en maken wij daarna een gedetailleerd bestrijdingsplan voor u op, na het uitvoeren van een diepgaand onderzoek. Met een goed bestrijdingsplan kan vliegenoverlast worden voorkomen.

Arrow

Gratis eerste bedrijfsbezoek

Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Maak nu een afspraak en ontvang een GRATIS no fly zone plantje


Lees ons privacybeleid

APC Brochure Sluipwespen