Territorium bewaking

Een natuurvriendelijke muizen- en rattenbestrijder

Muizen, ratten en ander ongedierte kunnen uiterst vervelend en zelfs gevaarlijk zijn als ze zich binnen agrarische of industriële bedrijven begeven. APC richt zich daarom op het bestrijden van plaagdieren zonder het gebruik van gifstoffen. APC stelt dus bestrijdingsplannen voor plaagdierbeheersing op waarbij het weren van knaagdieren centraal staat, maar waarin ook natuurbehoud een significante rol speelt. Met meer dan 20 jaar ervaring in plaagbestrijding onder moederbedrijf MS Schippers, biedt APC milieuvriendelijke alternatieven voor de gebruikelijke schadelijke weermiddelen zoals vergif, vallen, klemmen en bakken. De innovatieve territorium bewaking die zijn ontwikkeld door APC’s eigen experts leiden de weg naar een vrediger relatie tussen de mens en andere diersoorten. De territorium bewaking van APC spelen zo ook in op de vernieuwde biocide-wetgeving die vanaf 2023 geldig zal zijn in Nederland.

Heeft u vragen?

Laat APC u terugbellen

Hoe bestrijd territorium bewaking plaagdieren?

In plaats van een gif maken territorium bewaking palen gebruik van vluchtige oliën met geurstoffen die muizen, ratten en andere knaagdieren verjagen. De palen zijn ongeveer 20 centimeter hoog en bevatten een voorraad aromatische olie die uit zichzelf langzaam verdampt en vervolgens verspreid wordt door wind en regen. De geurstof in deze olie, ook bekend onder de naam Organic Rodent Control Tupo, of ORCT, is te vergelijken in werking met citronella bij insecten: de stof is niet schadelijk voor de dieren, maar muizen en ratten hebben wel zo’n hekel aan de geur dat ze het hele gebied liever vermijden.

Waar kunnen territorium bewaking palen geplaatst worden?

Territorium bewaking is erg geschikt voor de bestrijding van knaagdieren in bijvoorbeeld stallen. In het algemeen wordt er elke 15 meter een territorium bewaking paal geplaatst, maar stallen met openingen, deuren of ramen in de zijkanten zullen meer palen nodig hebben. Goede plaatsing van de palen is echter essentieel voor een optimale werking en bovendien afhankelijk van het stalontwerp en de stalgrootte. Daarom ontwikkelt APC specifieke bestrijdingsplannen voor klanten, waarbij het efficiënte en duurzame gebruik van de territorium bewaking wordt gegarandeerd en drie keer per jaar wordt gecontroleerd of er nog voldoende etherische olie beschikbaar is in elke paal. Met ingang van januari 2020 installeert APC territorium bewaking met bijbehorend bestrijdingsplan in diverse agrarische bedrijven. Wil je meer weten of ben je benieuwd naar de opties voor het integreren van een natuurvriendelijk bestrijdingsplan in uw veehouderij? Neem dan hier contact met ons op.

Alle voordelen van biologische bestrijdingsproducten:

100% natuurlijk
Veilig voor mens, dier en milieu
Geen giftige stoffen
Duurzaam
Geen resistentie opbouw
Eenvoudig in gebruik
Gegarandeerd resultaat
Gemakkelijk toepasbaar

Territorium bewaking

Een milieuvriendelijke oplossing

Agro Pest Control heeft een specifieke bestrijdingsplannen ontwikkeld voor klanten, waarbij het efficiënte en duurzame gebruik van de territorium bewaking wordt gegarandeerd en drie keer per jaar wordt gecontroleerd of er nog voldoende etherische olie beschikbaar is in elke paal.

Biologische bestrijding

Voor wie is territorium bewaking voordelig?

Met de ingang van veranderingen in de wetgeving omtrent het gebruik van rodenticiden door veehouders die gepland staat voor 2023 zal het gebruik van giffen op basis van anticoagulantia aan banden worden gelegd. Deze bloedverdunners die knaagdieren bestrijden zijn op het moment erg populair binnen de agrarische sector. Het vergif is echter nauwelijks biologisch afbreekbaar en blijft daarom lang aanwezig in het milieu, waardoor het verantwoordelijk is voor het door vergiftigen van andere diersoorten die knaagdieren eten of op een andere manier, direct of indirect, met het vergif in aanraking komen. Dit heeft serieuze negatieve effecten op de populaties van belangrijke wilde dierensoorten zoals roofvogels en marters en kan daarnaast ook de gezondheid van mensen en huisdieren in gevaar brengen. Door het vervangen van vergif met territorium bewaking zijn dus zowel de mens en zijn familie als de omliggende natuur gebaat. Bovendien wordt het vanaf 2023 dus ook aanzienlijk lastiger om als veehouder of bestrijder nog rodenticiden te gebruiken en zal er een certificatie voor nodig zijn. Het is dan simpeler om bijtijds over te stappen naar een duurzame en effectieve alternatieve oplossing.

Territorium bewaking

Hoe effectief is territorium bewaking?

Als bewijs dat de preventieve aanpak van APC door middel van territorium bewaking daadwerkelijk goed werkt wordt de aanwezigheid van knaagdieren na installatie van de territorium bewaking intens gemonitord. Bij het bijvullen van de potten met aromatische olie elke vier maanden zullen ook enkele geplaatste lokdozen worden gecontroleerd om aan te tonen dat het bestrijdingsplan werkt zoals verwacht.

Aangezien er steeds meer landelijke restricties worden geplaatst op het gebruik van lokaas en pesticiden bij agrarische bedrijven als onderdeel van een progressief Nederlands milieu-beleid en het feit dat knaagdieren resistentie opbouwen tegen de gebruikte gifstoffen is er een grote behoefte aan innovatie alternatieven. APC gelooft daarom dat bij territorium bewaking en bestrijding van ongedierte op basis van preventie de toekomst ligt. Agro Pest Control stelt zichzelf dus als doel per 2025 alle plaagdieren volledig gifvrij te kunnen bestrijden.

Welke voordelen heeft bestrijding met territorium bewaking?

Voor voedselproducenten en agrarische bedrijven is ongediertebestrijding een prioriteit, waarbij een efficiënte werking centraal staat. Wereldwijd gezien is de bescherming van de ecosystemen ook erg belangrijk. Territorium bewaking biedt een oplossing die deze twee belangen samenbrengt door een product te leveren dat een effectieve en duurzame knaagdierwering biedt, maar ook volledig biologisch afbreekbaar is en geen gevaar vormt voor mens, flora, fauna of milieu. Het is een belangrijk stap naar een wereld waarin mens en wilde natuur naast elkaar kunnen blijven bestaan.

APC

Agro Pest Control is al ruim 25 jaar actief in de preventie van ongedierte. Met alle ervaring en kennis die wij in deze tijd hebben opgedaan, kunnen wij u doeltreffend helpen om ongedierteplagen te voorkomen. Daarmee zullen alle problemen en mogelijke desastreuze gevolgen van ongedierte op uw gewassen en uw omzet, succesvol worden bestreden.

1 OPSTELLEN

Persoonlijk bestrijdingsplan

2 OPVOLGEN

van bestrijdingsplan

3 CONTROLEREN

registreren en bijsturen

Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?

Maak nu een afspraak voor een gratis eerste bedrijfsbezoek

  • Hidden