VLIEGENBESTRIJDING
VOOR DE AGRISECTOR

Heeft u een agrarisch bedrijf en bent u op zoek naar professionele vliegenbestrijding? Bij APC bieden we u oplossingen op maat.

Onze preventieve vliegenbestrijding zorgt er daarnaast voor dat u aanzienlijk veel kosten kunt besparen. Hoe dat precies zit? Wist u dat de vliegen die u ziet slechts 15% van de totale populatie uitmaken? Dit betekent dat het overgrote deel zich als eitje, made of pop in onder meer mestputten en voerresten bevindt. Als deze pas bestreden worden als er al veel vliegen zijn, is het veel te laat.

Waarom preventieve vliegenbestrijding zo belangrijk is

Het is dus noodzakelijk om op tijd met het bestrijden van eitjes, maden en poppen te beginnen. Doet u dit niet, dan kunt u onder meer met deze problemen te maken krijgen:

  • ziekteverspreiding (onder andere Salmonella, Mastitis, Streptokokken en (Zomer)wrang);
  • onrust bij uw dieren, of zelfs stress, waardoor productieverlies optreedt en een slechtere voederconversie;
  • bevuiling van uw producten en materialen;
  • slechtere voeropname die vliegen op voer veroorzaken.

Met andere woorden, door preventief vliegen te bestrijden voorkomt u veel overlast en de kosten die u bij een reguliere bestrijding van vliegen kwijt zou zijn. Bij APC zijn we gespecialiseerd in deze preventieve bestrijdingsmethodiek.

Heeft u vragen?

Laat APC u terugbellen of mailenBiologische Vliegenbestrijding

Ook maken wij gebruik van biologische middelen. Dit houdt in dat we vliegende en kruipende insecten op natuurlijke wijze effectief bestrijden, zonder het gebruik van giftige bestanddelen. Maakt u zich hierbij geen zorgen over de effectiviteit: deze is geheel dezelfde. Bovendien zijn onze biologische middelen veilig voor mens en dier.

Smiley face
APC Brochure

Hoe werkt vliegenbestrijding?

Roofvliegen, mijten en sluipwespen

U weet als geen ander dat in de agrarische sector de regels omtrent het gebruik van chemische middelen steeds strenger worden. Vaak vormen deze middelen dan ook grote risico’s voor zowel uw dieren als het milieu. Door roofvliegen, mijten en sluipwespen in te zetten, zijn deze risico’s bij APC allemaal niet aan de orde.

Bestrijding van eitjes

Bij de natuurlijke bestrijding van vliegeneitjes en jonge larven zetten wij roofmijten in. Deze roofmijten eten de vliegeneieren en larven op, zodat de vliegenpopulatie op een natuurlijke wijze onder controle wordt gehouden. Deze roofmijten gedijen het best in zowel droge als vochtige mest en op plekken waar stro wordt gebruikt.

Bestrijding van maden

De bestrijding van maden kan ook door middel van aaltjes die parasiteren op larven van insecten, zelfs die van motmuggen die niet gevoelig zijn voor madendood. Een voordeel bij het gebruik van Organic Moth Control Predal is dat er geen biociden in de mestput komen.

Bestrijding van vliegpoppen

Bij de natuurlijke vliegenbestrijding van poppen zetten wij sluipwespen in. Of beter gezegd, de poppen van de sluipwesp. Het middel Muscidifurax spp. lost vliegenproblemen op bij droge- of stromestsystemen.

Vliegen bestrijding
Vliegenbestrijding

De voordelen van onze vliegenbestrijding methodiek

100% biologisch
Een veilige en effectieve oplossing
Geen gevaar voor de gezondheid van mens en dier
Geen resistentie
Eenvoudig in gebruik
Gegarandeerd resultaat

Vliegenbestrijding

Knaagdierbestrijding

Vliegenbestrijding

Bloedluisbestrijding

Keverbestrijding

Total Care Programma.

Ons plan van aanpak

Met een goed bestrijdingsplan kan overlast door ongedierte voorkomen worden.

Bij APC draait het allemaal om het ontzorgen van de agrariër. Daarom voeren onze ervaren bestrijdingstechnici het volledige traject uit en houden hierover de regie. Alleen zo kunnen wij effectief het ongedierte bestrijden en onze klanten volledige garantie bieden. Hier is uiteraard veel discipline voor nodig evenals een brede kennis van de agrarische sector en de wetgeving. Ditzelfde geldt voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van ongediertebestrijding. Op deze manier dragen we samen met onze klanten bij aan een voedselproductie die verantwoord is.

Vliegenbestrijdingsplan vliegenbestrijding

APC biedt extra service bij grote overlast

Het opstarten van biologische vliegenbeheersing is enkel mogelijk zodra de vliegenpopulatie op het bedrijf onder controle is. Is er een vliegenprobleem van een groter formaat? APC levert twee diensten om deze problemen aan te pakken:

PREDAL-Control

Een grote hoeveelheid microscopische kleine aaltjes worden met een speciale pomp op een vrachtwagen in de mest verspreid. Op deze manier kunnen we op een doelmatige en verantwoorde wijze maden bestrijden. Zodra de overlast beheersbaar is, stappen we over naar het biologische programma van APC.

MADO-Control

Met MADO-Control zijn wij in staat snel en altijd madendood aan te brengen in uw mest. Door de vakkundige aanpak van onze specialisten bespaart u tijd en bent u verzekerd van een goed resultaat.

Arrow

Gratis eerste bedrijfsbezoek

Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?
Maak nu een afspraak en ontvang een GRATIS no fly zone plantje


Lees ons privacybeleid