VLIEGENBESTRIJDING
VOOR DE AGRISECTOR

Heeft u een agrarisch bedrijf en bent u op zoek naar professionele vliegenbestrijding? Bij APC bieden we u oplossingen op maat.

Preventieve vliegenbestrijding: voorkom veel overlast

Onze preventieve vliegenbestrijding zorgt er daarnaast voor dat u aanzienlijk veel kosten kunt besparen. Hoe dat precies zit? Wist u dat de vliegen die u ziet slechts 15% van de totale populatie uitmaken? Dit betekent dat het overgrote deel zich als eitje, made of pop in onder meer mestputten en voerresten bevindt. Als deze pas bestreden worden als er al veel vliegen zijn, is het veel te laat.

Waarom preventieve vliegenbestrijding zo belangrijk is

Het is dus noodzakelijk om op tijd met het bestrijden van eitjes, maden en poppen te beginnen. Doet u dit niet, dan kunt u onder meer met deze problemen te maken krijgen:

  • ziekteverspreiding (onder andere Salmonella, Mastitis, Streptokokken en (Zomer)wrang);
  • onrust bij uw dieren, of zelfs stress, waardoor productieverlies optreedt en een slechtere voederconversie;
  • bevuiling van uw producten en materialen;
  • slechtere voeropname die vliegen op voer veroorzaken.

Met andere woorden, door preventief vliegen te bestrijden voorkomt u veel overlast en de kosten die u bij een reguliere bestrijding van vliegen kwijt zou zijn. Bij APC zijn we gespecialiseerd in deze preventieve bestrijdingsmethodiek.

Ontvang een GRATIS “No Fly Zone” plantje!

Een natuurlijke manier om bv. het terras vliegvrij te houden. De geur van dit unieke plantje jaagt alle vliegen in de omgeving weg. Nu gratis bij een bedrijfsbezoek.

No fly zone
Vlieg
Vlieg
Vlieg

Biologische bestrijdingswijze

Ook maken wij gebruik van biologische middelen. Dit houdt in dat we vliegende en kruipende insecten op natuurlijke wijze effectief bestrijden, zonder het gebruik van giftige bestanddelen. Maakt u zich hierbij geen zorgen over de effectiviteit: deze is geheel dezelfde. Bovendien zijn onze biologische middelen veilig voor mens en dier.

Smiley face

Roofvliegen, mijten en sluipwespen

U weet als geen ander dat in de agrarische sector de regels omtrent het gebruik van chemische middelen steeds strenger worden. Vaak vormen deze middelen dan ook grote risico’s voor zowel uw dieren als het milieu. Door roofvliegen, mijten en sluipwespen in te zetten, zijn deze risico’s bij APC allemaal niet aan de orde.

Bestrijding van eitjes

Bij de natuurlijke bestrijding van vliegeneitjes en jonge larven zetten wij TerrAppi® roofmijten in. Deze roofmijten eten de vliegeneieren en larven op, zodat de vliegenpopulatie op een natuurlijke wijze onder controle wordt gehouden. Deze roofmijten gedijen het best in zowel droge als vochtige mest en op plekken waar stro wordt gebruikt.

Bestrijding van maden

Voor de bestrijding van maden maakt APC gebruik van een speciale roofvlieg, namelijk de Ophyra Aenescens. Doordat deze roofvlieg in een laboratorium wordt gekweekt, is deze gegarandeerd vrij van ziektes. Zodoende kan ook dit natuurlijke bestrijdingsmiddel risicoloos ingezet worden.

Bestrijding van vliegpoppen

Bij de natuurlijke vliegenbestrijding van poppen zetten wij sluipwespen in. Of beter gezegd, de poppen van de sluipwesp. Het middel Muscidifurax spp. lost vliegenproblemen op bij droge- of stromestsystemen.

keurmerken
Vlieg
Vlieg

Ons plan van aanpak

Met een goed bestrijdingsplan kan overlast door ongedierte voorkomen worden.

Bij APC draait het allemaal om het ontzorgen van de agrariër. Daarom voeren onze ervaren bestrijdingstechnici het volledige traject uit en houden hierover de regie. Alleen zo kunnen wij effectief het ongedierte bestrijden en onze klanten volledige garantie bieden. Hier is uiteraard veel discipline voor nodig evenals een brede kennis van de agrarische sector en de wetgeving. Ditzelfde geldt voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van ongediertebestrijding. Op deze manier dragen we samen met onze klanten bij aan een voedselproductie die verantwoord is.

1 OPSTELLEN

Persoonlijk bestrijdingsplan

2 OPVOLGEN

van bestrijdingsplan

3 CONTROLEREN

registreren en bijsturen

Wilt u meer informatie over onze producten en diensten?

Maak nu een afspraak en ontvang een GRATIS no fly zone plantje

No Fly Zone