Wat weet u over plaagdierbeheersing? Te weinig, zo blijkt!

Aan de APC Facebookpoll vorige maand m.b.t. plaagdierbeheersing, hebben maar liefst 340 veehouders en geïnteresseerden in de Benelux en Duitsland deelgenomen. Waarvoor hartelijk dank! Helaas stemde de uitkomst ons wat minder positief.

De poll was:

“Na een winter met veel vorst en droge lucht zal er gedurende de rest van het jaar meer overlast zijn van insecten dan na een zachte en vochtige winter.”

Is deze stelling waar of niet waar?

Joan Rooijakkers, commercieel directeur van Agro Pest Control, geeft het antwoord:

‘De stelling is WAAR: In een vochtige en zachte winter zijn er meer schimmels en bacteriën die de eitjes van insecten aantasten. Na een koude winter is zodoende ook een hogere kans op overlast van insecten zoals vliegen dan na een zachte winter.’

Bijna 80% van de respondenten, had het dus niet bij het rechte eind! Een zorgelijke uitkomst, gezien onvoldoende plaagdierbeheersing gezonde dieren, een gezond veehouderijbedrijf en daarmee een gezond financieel resultaat in de weg staat.

Vliegen zijn bijvoorbeeld een grote veroorzaker van schade in de veehouderij. Ze kunnen ziektes overbrengen, onrust en stress veroorzaken voor uw dieren en ook u en uw medewerkers behoorlijk in de weg zitten.

APC kent de agrarische sector goed en kan bogen op een jarenlange ervaring. Wij werken met een team van bestrijdingsspecialisten die tijdens een bedrijfsbezoek ter plaatse met u de beste bestrijdingsmethoden kunnen bespreken. Zij kunnen u veel werk uit handen nemen door een bestrijdingsplan op te stellen en vervolgens helemaal voor u uit te voeren. Wilt u meer weten over plaagdierbeheersing op uw veehouderijbedrijf?